blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG marekm9
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
marekm9



Hry, ktoré sú pre mňa nezabudnuteľné. Part two
pridal marekm9 16.2. 2013 o 15:39



Mass Effect 3

 

Collector´s Eddition rozbalená, red bull a fľaša vody pripravené, inštalácia, pičovanie na Origin, načítanie uloženej pozície z Mass Effect 2 .....Everything that has a beginning has an end.

 

 

Mass Effect 3 by som prirovnal k filmu - k výnimočnému filmu. Takýto film svojho diváka pohltí, je sprevádzaný skvelou hudbou, ktorá dotvára nezabudnuteľnú atmosféru, má rozmanité postavy(s rozdielnymi názormi, pohnútkami a zmyslom pre humor),hlavného hrdinu s ktorým sa stotožníte a svoje rozhodnutia a voľby bude vykonávať skrz neho. Na konci dopozerania(dohrania)  však nastáva zvláštny pocit, pocit ktorý mi nedal spať, pocit ktorý vo mne vytvára vedomie, že som bol súčasťou niečoho výnimočného(ako hráč-divák)  a nezabudnuteľného.

 

Nezabudnuteľné rozhodnutia v Mass Effect 3

 

Rozhodnutia, ktoré som musel vykonať v predošlých dielov mali svoju váhu, ale vždy som sa dokázal rozhodnúť v okamihu(Nezastreliť Urdnota, záchrana královny a rady, pomoc legionovy a zničenie collectorskej základni). Ale až v Mass Effect 3 som musel dlho rozmýšľať nad svojimi rozhodnutiami a ich následkami v budúcnosti. Rozhodnutie nechať Mordina sa obetovať, odstránenie genofagu(genophage) ,ale bolo to rozhodnutie správne?

Najznámejším biologickým rysom kroganov je ich vysoká plodnosť a rýchle dospievanie deti. Len kvôli genofagu sa krogania nepremnožili a nestali sa skazou ostatných organických druhov. Mohol som veriť Urdnotovi a Eve, že sa poučili a čo po ich smrti? Budú ďalší panovníci( vladcovia, predstavitelia kmenov) rešpektovať ich zásady. Predsa len Krogani sú a vždy boli bojovníci, ktorý chcú bojovať, hľadať výzvy a dobývať svety. A čo Kvariani a Gethovia? Je udržateľný tento krehký mier. Dokáže logika koexistovať s emóciami(citmi, strachom, hnevom...). Čo keď si Gethovia uvedomia zmysel cyklu a nevyhnutnosť Reaperov a sami túto voľnú pozíciu zaujmú.

Tieto rozhodnutia nie su tak viditeľné ako vo Witcherovi, ale to nič nemení na náročnosti voľby(Ktorá je správna možnosť)


 

Nezabudnuteľné postavy v Mass Effect 3

 

Jedna z veci, ktorú bioware vždy dokáže vytvoriť sú skvelé hlavné a vedľajšie postavy. Postavy, ktoré si zamilujete, za ktorými po každej misie chodíte a zisťujete nove informácie, ktoré obetujete na úkor iných(Kaidan,Mordin,Legion), ktoré chcete spoznávať na plavidle lásky SR2 -COB(Commander on the bed)a ktoré robia túto trilógiu tak výnimočnú. 

 

James:

Nová postava. Na začiatku mi liezol trochu na nervy, ale postupom času som si ho dosť obľúbil. A hlavne jeho technické schopnosti:D

 

Edi:

V Mass Effect 2 to bol pre mňa iba lodný počítač, ale jej zmysel pre humor(teda dúfam, že si robila srandu:D) som často vyhľadával. Plus sedela vedľa Jokera, takže vždy som sa tešil ako sa zasmejem na ich hláškach.


 

Postavy bez, ktorých by pre mňa Mass Effect nebol Mass Effectom

 

Garrus:

 

Joker:

 

Liara:


 

Jack:

 

Miranda:

 

Nezabudnuteľné okamihy v Mass Effect 3

Smrť Legiona a Mordina(Myslím si, že obidvom išlo zabrániť, teda pri Mordinovy som si istý)

Rozhovory s Hackettom a Andersonom

Verbovanie a získavanie spojencov na záverečnú misiu

Získanie, stretnutie a rozlúčenie sa so všetkými postavami na zemi( silný a smutný okamih, podanie ruky s Javikom a samozrejme posledný rozhovor s Garrusom)

Ilussive Man( záverečný boss - bez záverečného súboja - za čo som rád, lebo jeho doménou bola inteligencia)

Záverečná misia( od bojov vo vesmíre, príhovor Hacketta, až po zvolenia si farby)

Koniec(Patrím asi medzi málo ľudí, ktorým sa koniec páčil. Ale bol som rád, že to neskončilo happy endom, že Shepard asi umrel a myslím si, že to bolo dôstojné zakončenie tejto trilógie - extended cut tieto pocity vo mne ešte prehĺbil.)

 

Mass Effect trilogia je pre mňa skoro dokonalou hrou s veľa nezabudnuteľnými zážitkami, príbehom a postavami. Žiaden diel trilógie nie je dokonalý, chyb čí už v hre, príbehu, alebo v konci je dosť. Ale je to ako so ženou, ktorú milujete. Počúvaš názory a pripomienky na jej chyby a sám o jej chybách a nedokonalostiach vieš, ale pre teba bude vždy dokonalá(skoro). Teda až pokiaľ nenačapeš Garrusa v skrini:D

 

Everything that has a beginning has an end




Prístupov 4755
Kvalita článku
(70%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU