blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG marekm9
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
marekm9



Hry, ktoré sú pre mňa nezabudnuteľné. Part one.
pridal marekm9 14.2. 2013 o 14:56



Snažím sa spomenúť koľko hier som prešiel, ktoré hry by som vedel teraz z miesta pre rozprávať, o čo v príbehu išlo, postavy a charaktery za ktoré som hral, čo vo mne zanechali a kedy som vlastne začal hrať hry na PC. Tento článok (výkrik do tmy), ale bude skôr o hrách na ktoré si vždy spomeniem(momenty,postavy,veci na ktoré nezabudnem) a to bez dlhého rozmýšľania, škrabania sa na čele a iných častí teľa a samozrejme nezabudnúť o čom to vlastne rozmýšľam. O čom to vlastne píšem .... :D

 

Séria Mass Effect

 


 

 

 

Veľa ľudí (jeden) na mňa naliehalo aby som túto hru skúsil a dal jej šancu. No ja som si dával na čas a to hlavne kvôli tomu, že som nebol veľký fanúšik RPG, ale to som ešte nevedel ako jedna hra zmení môj postoj a RPG žáner sa stane môj najobľúbenejší.  V prvých momentoch hrania som bol z hry zmätený a nevedel som čo robiť. Vytvoriť základný príbeh svojej postavy, vybrať si pohlavie(chvíľami som rozmýšľal, že budem hrať aj za ženskú verziu Sheparda, ale potom som si povedal, že nechcem aby sa celá hra odohrávala v kuchyni), vybrať špecializáciu, zvoliť si výzor( aj som sa snažil, ale vždy mi vyšla tvár, ktorá bola až príliš podobná  časti teľa na ktorej sa sedí - a hlavne Shepard mal byť symbolom ľudí, prvým spektrom, takže som radšej zostal pri základnej verzií jeho výzoru). 


Ambassador Udina: Well, what about Shepard? Earthborn .. but no record of his family.

Captain Anderson: Does not have one. He was raised on the streets. Learned to look out fof himself.

Admiral Hackett: He saw his whole unit die on Akuze. He could have some serious emotional scars.

Captain Anderson: Every soldier has scars. Shepard is a survivor.

Ambassador Udina: Is that the kind of person we want protecting the galaxy?

Captain Anderson: That is the only kind of person who can protect the galaxy.

Ambassador Udina: I wil make the call.

MarekM9: A tak sa vnáram do príbehu a začínam spoznávať Mass Effect.


Mass Effect


Po pár hodinach si ma toto univerzum obmotalo okolo prstu a príhovorom posádke na Normandy(ešte teraz si pamätám na tie zimomriavky) sa začali pre mňa nezabudnuteľné okamihy tejto pre mňa najlepšej hernej trilógie.

 

Postupné spoznávanie nových členov posádky(Garrus, Urdnot Wrex,Kaidan - toho som najmenej spoznával, nejako som tušil, že pri prvej možnosti ho obetujem) a nových ženských členov posádky( a tým aj vznikajúce otázky: Dostanem Ashley do postele? Dostanem Liaru do postele? Dostanem Tali do postele? Bude mať aj tu prilbu?Čo má pod prilbou? Čo ked vyzerá podobne ako Garrus?). Nezabudnuteľné hlášky Jokera a Garrusa. Kto je Shadow broker. Citadela. Rozhodnutia zachrániť rachni queen a nezabiť Urdnota. Vesmírna bitka pred citadelou, záchrana Rady. Presvedčenie Sarena nech sa zabije.

 

 

Mass Effect II

 

 

 

Shepard is live. Druhý diel. Pre mňa asi najkomplexnejší diel Mass Effect série. Nudné časti z jednotky boli preč(cestovanie výťahom, mako misie - i keď tie som mal trochu rád),pridanie nových postáv, skvelé dlcčka na čele s Lair of the Shadow broker. Začiatok na Normandy a smrť Sheparda je dych berúca. Možno by mala táto časť aj väčší Effect, keby že som nemal informáciu, že Sheparda znovu privedú k životu(to je však moja chyba, že som bol moc zvedavý a nedočkavý)

 

Takže aké pocity a spomienky, ktoré su pre mňa nezabudnuteľné sa mi vybavujú pri Mass Effect 2.

Nová normandy, Omega( Aria,Afterlife,Archangel),Illium(stretnutie Liary) Stretnutie stárych postáv z jednotky a spoznávanie nových postáv. Hlášky Garrusa. Illusive man. Omega 4 a zaverečná misia.

 

Nové a staré postavy, ktoré som si obľúbil:

 

Mordin - Salarian, ktorý aj na Salariana moc rýchlo a veľa rozpráva.

 

Jack -  Nikdy by ma nenapadlo, že holka bez vlasov bude tak sexi.

Garrus(archangel) - Ten úsmev na tvári, keď som zistil, že archangel je Garrus. Najlepší parťák.

Liara(shadow broker) - Páčil sa mi vývoj jej postavy, ako dospela a zmenila sa od vedkyne až k Shadow broker.

 

Illusive man: skvelá postava a výborný dabing Martinom Sheenom. Ono celkovo dabing(hlasy postav) sú v Mass Effecte úžasne.

Mass Effect 3 nabudúce



Prístupov 4373
Kvalita článku
(80%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU